Enter the e-mail where we will send you an activation code


Slavija luks prodat, radnici se bune

B92 B92
pre 1 god.
Slavija luks prodat, radnici se bune

Beogradski hotel Slavija Luks dobio je novog vlasnika za 6,5 miliona evra. Zaposleni u hotelu tvrde da je realna cena daleko veća.

Slavija Garni hotel, poznat po nazivu Slavija Lux, nalazi se u centru Beograda i deo je Hotela Slavija koji su 1988. godine ušle sa inostranim partnerom u zajednički posao organizovanja igara na sreću.

Saradnja sa austrijskom firmom Fil Šar prekinuta je 2007.godine kada je ta firma izgubila dozvolu za rad kazina. Inače, vlasnik austrijske firme, bio je crnogorski državljanin Branislav Šaranović, koji je ubijen u Beogradu 2009. godine. 

Umesto da u privatizaciji, kao što je planirano, država za kompleks od tri hotela na Slaviji postigne visoku cenu, samo ovaj objekat po odluci javnog izvršitelja, ponuđen je na licitaciji presudom izvršitelja Marka Vukićevića. Međutim našoj televiziji nije bilo dozvoljeno snimanje licitacije. 

„Smatram da je ovo klasična otimačina državne imovine... i dolazimo u situaciju da maltene sutra budemo na ulici“, kaže Budimir Tomašević, iz sindikata Hotela Slavija. 

Iz hotela tvrde da ne duguju ništa i zato su podneli krivičnu prijavu protiv članova arbitražnog veća, koji je prihvatio tvrdnju tužioca da je Fil Šar uložio tri miliona evra u hotel, koji oni sada navodno duguju. 

„Licitacija nije trebala da se dogodi iz prostog razloga što Slavija ne duguje nikom ništa...Mislim da je u pitanju organizovana akcija, a ja sam je u krivičnoj prijavi krstio kao organizovani kriminal... urušavanje imovine hotela Slavije“, kaže Veselin Jovićević, direktor Hotela Slavija. 

Za 24.januar je zakazano pripremno ročište, za poništaj arbitražne presude. Do tada iz Hotela Slavija se nadaju da će najzad reagovati i tužilaštvo i policija.

0 comments

Belex