Enter the e-mail where we will send you an activation code


Siniša Mali preuzeo dužnost ministra finansija

eKapija eKapija
pre 12 mes.
Siniša Mali preuzeo dužnost ministra finansija

Poslanici Skupštine Srbije su sa 154 glasa "za" izabrali Sinišu Malog za novog ministra finansija. 

Polaganju zakletve, kako prenosi zvanični sajte Vlade, prisustvovala je premijerka Ana Brnabić, kao i ministri Nebojša Stefanović, Rasim Ljajić, Branislav Nedimović, Nela Kuburović, Zoran Đorđević, Aleksandar Antić, Slavica Đukić Dejanović, Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin.

Mali, koji je do sada bio na funkciji gradonačelnika Beograda, na mestu ministra finansija nasledio je Dušana Vujovića, koji je 7. maja podneo ostavku iz ličnih razloga.

Nakon što je položio zakletvu u Skupštini Srbije, Siniša Mali je u utorak, 29. maja i preuzeo dužnost od predsednice Vlade Ane Brnabić, koja je obavljala funkciju vršioca dužnosti ministra finansija od 16. maja ove godine, u skladu sa zakonom i procedurama i uz prisustvo notara, dodaje se.

Predsednica Vlade je Siniši Malom uručila Izveštaj o stanju u Ministarstvu i upoznala ga sa organizacijom u resoru, postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

Novoizabrani ministar izjavio je tom prilikom da će nastaviti rad na ekonomskim reformama i očuvanju finansijske discipline, te da će aktivno raditi na ubrzanju privrednog rasta i unapređenju ekonomskog ambijenta u Srbiji.

0 comments

Belex