Enter the e-mail where we will send you an activation code


NIS uložio još 10 mil EUR u modernizaciju Rafinerije u Pančevu - Novi softver obezbeđuje konstantan kvalitet proizvoda

eKapija eKapija
pre 1 god.
NIS uložio još 10 mil EUR u modernizaciju Rafinerije u Pančevu - Novi softver obezbeđuje konstantan kvalitet proizvoda

U okviru dodatne modernizacije rafinerijske prerade, NIS je uspešno realizovao novi projekat linijskog namešavanja motornih benzina u Rafineriji nafte u Pančevu.

Zahvaljujući modernom softverskom sistemu i preciznom linijskom namešavanju najkvalitetnijih motornih benzina obezbeđen je konstantan kvalitet proizvoda u skladu sa propisanom specifikacijom EU. U ovaj projekat NIS je uložio gotovo 10 mil EUR, saopšteno je iz NIS-a.

Softverski sistem, uključujući i sistem za planiranje i optimizaciju recepture benzina, upravlja celokupnim procesom sa 12 cevovoda i brojnim pumpama kojim se dopremaju benzinske komponente koje se digitalnom preciznošću automatski doziraju i potom skladište u rezervoar kao gotov proizvod. Ovakvim načinom namešavanja obezbeđuje se konstantan kvalitet finalnog proizvoda.

Posebna vrednost investicije je i znatno kraće vreme namešavanja benzina, što povećava efikasnost poslovanja. Ranije je za proizvodnju jedne benzinske šarže od 2.500 do 3.000 kubnih metara bilo potrebno 25 do 36 sati, a sada se te količine proizvedu za 13 do 20 sati, navodi se u saopštenju.

- Uspešno realizovani projekat linijskog namešavanja motornih benzina potvrda je posvećenosti NIS-a proizvodnji goriva vrhunskog kvaliteta. Osim toga, ova investicija i novi kompjuterizovani sistem proizvodnje, obezbeđuju proizvodnju koja je u skladu sa najsavremenijim tehničkim propisima i zahtevima iz oblasti bezbednosti na radu, protivpožarne zaštite i zaštite životne sredine - istakao je Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada NIS-a.

0 comments

Belex