Enter the e-mail where we will send you an activation code


Nelt zainteresovan za Agrokorove firme u Srbiji - Kompanija najavljuje investicije od 15 mil EUR

eKapija eKapija
pre 11 mes.
Nelt zainteresovan za Agrokorove firme u Srbiji - Kompanija najavljuje investicije od 15 mil EUR

Kompanija Nelt je zainteresovana za preuzimanje nekih firmi, pre svega u prehrambenoj industriji, ali i za Agrokorove firme u Srbiji i prati šta će se dalje dešavati sa tim koncernom u koji je uvedena prinudna uprava, izjavio je danas izvršni direktor Nelt grupe Miloš Jelić, prenosi agencija Beta.

Jelić je potvrdio da Nelt učestvuje u svim regionalnim razgovorima koji nastoje da se stabilizuje poslovanje Agrokorovih firmi i spreče negativni efekti dešavanja u Agrokoru na poslovanje privrede.

Nelt, koji najveći deo poslovanja ima u distribuciji robe široke potrošnje, duvanskih i farmaceutskih proizvoda, planira dalje širenje i osvajanje novih tržišta, među kojima je i Albanija, naveo je Jelić i dodao da kompanija sada posluje na osam tržišta u regionu i zemljama Evropske unije, ali i u Angoli, Zambiji i Mozambiku.

U okviru Nelta je 13 kompanija, među kojima je mesni prerađivač Neoplanta iz Novog Sada, koji je trebalo da dobije sopstvenu farmu, ali se, kao je rekao Jelić, za sada odustalo od tih planova zbog novih okolnosti na tržištu proizvodnje mesa u Srbiji.

Kako je danas saopštila ova kompanija, Nelt je ove godine zabeležio stabilan rast na tržištima na kojima posluje, ostvarivši ukupan neto prihod od 900 mil EUR, što je rast od 30% u odnosu na prošlu godinu, a za 2018. planiran je umereniji rast i ulaganja od 15 mil EUR u regionalno širenje ponude integrisanih logističkih usluga.

- Za sada kompanija ima dovoljno sopstvenih sredstava za širenje poslovanja i moguće je da za pet do 10 godina izađemo na berzu - kazao je Jelić, a prenosi Beta.

Zahvaljujući izvrsnim poslovnim rezultatima i povećanju prihoda od 50% u Srbiji, Nelt je ove godine prvi put uvršten na listu 100 najuspešnijih kompanija jugoistočne Evrope po ukupnim prihodima i neto profitu, zauzevši 69. poziciju, dodaje se u saopštenju kompanije.

0 comments

Belex