Enter the e-mail where we will send you an activation code


Najuspešnija turistička sezona za aerodrom „Nikola Tesla"

Politika Politika
pre 9 mes.
Najuspešnija turistička sezona za aerodrom „Nikola Tesla

Turistička letnja sezona na izmaku je, prema procenama stručnih službi, najuspešnija u istoriji beogradskog aerodroma „Nikola Tesla”, a porast broja putnika u čarter saobraćaju će do kraja sezone biti veći za 30 odsto u odnosu na prošlu sezonu.

Turisti iz Srbije su, u letnjoj sezoni, tradicionalno putovali na odmor avionom u Grčku, Tursku, Italiju, Španiju, Egipat i Tunis, a Grčka je i ove godine daleko najatraktivnija država za letovanje našim turistima, navodi se u saopštenju beogradske vazdušne luke.

Letovi su obavljani ka 14 grčkih aerodroma, pri čemu su najatraktivnije destinacije bili ostrvo Krit, Rodos, Krf i Skijatos.

Za razliku od prethodnih, ove godine sezona je izrazito produžena i trajaće do samog kraja septembra, a procenjuje se da će tokom ovog leta više od 120.000 putnika biti registrovano na čarter letovima ka grčkim letovalištima.

Daleko veći broj naših turista ove godine letovao je u Turskoj, gde će zbog povoljnih vremenskih prilika, sezona trajati čak do polovine oktobra.

Najviše letova obavljeno je za Antaliju, a obnovljeni su i letovi za Bodrum, a prema procenama, tokom letnje sezone oko 38.000 putnika biće opsluženo čarter letovima ka letovalištima u Turskoj.

Pored dva redovna nedeljna leta za grad Tunis, ove godine obnovljeni su i čarter letovi za Monastir i Enfidu.

Na obalama Tunisa ove godine turističkim čarter letovima biće opsluženo oko 24.000 naših građana.

Slično kao u Tunisu, zbog povoljne klime, sezona u Egiptu traje do kraja oktobra, a procena je da će na letovima za Hurgadu biti registrovano blizu 30.000 putnika.

Ponuda čarter letova ka destinacijama u Italiji ove godine poboljšana je letovima ka Riminiju, koji su prvi put u ponudi. Očekuje se da će na kraju sezone na čarter letovima biti zabeleženo oko 12.500 putnika, dok će na čarter letovima ka letovalištima u Španiji biti registrovano oko 13.000 putnika.

Ova godina je, kako se navodi u saopštenju, karakteristična i po daleko većem interesovanju inostranih turista da organizovano putuju u Beograd i Srbiju.

Na letovima izraelskih avio-kompanija Israir Airlines i Arkia Airlines do kraja avgusta već je zabeleženo oko 55.000 putnika, a najveći broj putnika na tim letovima doputovao je organizovano, preko tur-operatera koristeći paket-aranžmane.

 

0 comments

Belex