Enter the e-mail where we will send you an activation code


Najbolje prodaja Komercijalne, odluka se čeka

Beta Beta
pre 1 god.
Najbolje prodaja Komercijalne, odluka se čeka

Premijerka Srbije Ana Brnbić izjavila je da je za državu najbolje da se Komercijalna banka privatizuje, ali da vlada neće pristati na bilo kakvu ponudu.

"U ovom trenutku mislim da je u najboljem interesu države da krenemo u privatizaciju Komercijalne banke, ali o tome Vlada Srbije još nije donela odluku. Čak i ako krenemo u taj postupak, nećemo pristati na bilo koga, tražićemo strateškog partnera i, ukoliko se javi neka jaka banka, postoji mogućnost da i Vlada Srbije proda svoj udeo, ali ne mora da znači da će do toga doći", kazala je Brnabić novinarima. 

Istakla je da će Vlada biti obazriva u privatizaciji te banke i tražiće procenu da li je to dugoročno u najboljem interesu Srbije i njenih građana. 

Brnabić je rekla da se država priprema za eventualnu privatizaciju Komercijalne banke, ali da to nije konačni zaključak vlade i da će tek biti doneta odluka. 

"Još vagamo koje je najbolje rešenje", rekla je premijerka. 

Na pitanje novinara da li će "ovo što se dešava" (afera) u Komercijalnoj banci uticati na eventualnu privatizaciju, Brnabić je rekla - spremamo se za privatizaciju Komercijalne banke, ali to nije konačni zaključak vlade, na tom zaključku se radi. 

"Svakodnevno razgovaramo sa suvlasnicima IFC i EBRD i vagamo šta je u najboljem interesu građana i države", navela je premijerka. 

Država u Komercijalnoj banci ima 41,74 odsto a Evropska banka za obnovu i razvoj 24,4 odsto.

0 comments

Belex