Enter the e-mail where we will send you an activation code


Fintel Energija: Nudimo 6,5 miliona akcija po ceni od 500 dinara

Blic Blic
pre 7 mes.
Fintel Energija: Nudimo 6,5 miliona akcija po ceni od 500 dinara

Kompanija "Fintel Energija" započela je na Beogradskoj berzi realizaciju prve inicijalne javne ponude akcija (IPO). Ovo je prva takva finansijska operacija na Beogradskoj berzi posle čak 78 godina, a kompanija će ponuditi na prodaju šest i po miliona običnih akcija po ceni od 500 dinara po akciji.

Izvršni direktor kompanije "Fintel Energija" Ticiano Đovaneti naglasio je da u kupovinu akcija ove kompanije imaju mogućnost da se uključe profesionalni investitori, porodice i privatni investitori.

- Mi nudimo akcije i mogućnost da se investira u našu kompaniju. Pojedinačna akcija će koštati 500 dinara i naš model je da uključimo što veći broj ljudi. Nećemo prodavati udeo, već ćemo prikupljati kapital od potencijalnih investitora, da bismo dalje ulagali u Srbiju. Očekujemo da će vrednost prikupljenog kapitala iznositi 27 miliona evra koje ćemo investirati u naše projekte u Srbiji - rekao je Đovaneti i naglasio da je kompanija Fintel Energija do sada investirala 150 miliona evra u vetroparkove u Srbiji.

- Naš izlazak na berzu je prvi u Srbiji i svima je to novo. Transparentnost finansijskih operacija, zaštita malih akcionara, prelaz sa jednog vlasnika na široko vlasništvo i upravljanje akcionara, svedoče o promeni kulture pristupa kompanijama i osmišljavanju drugačijeg upravljanja - zaključio je Đovaneti.

"Fintel Energija" posluje na Balkanu već deceniju i predstavlja najznačajnijeg investitora iz ove oblasti u Srbiji. U ovom periodu izgradila je i pustila u rad prva dva vetroparka u Srbiji i započela izgradnju trećeg i ujedno najvećeg vetroparka. "Fintel Energija" je u stoprocentnom vlasništvu italijanske kompanije "Fintel Energia Group SpA".

Rok za upis i uplatu akcija kompanije Fintel Energija a.d je od 01.08.2018. do 29.10.2018, a upis akcija vrši se u investicionom društvu M&V Investments a.d., Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 115e.

0 comments

Belex