Enter the e-mail where we will send you an activation code


Fintel Energija namerava da kroz IPO na Beogradskoj berzi prikupi 27,5 mil EUR

eKapija eKapija
pre 9 mes.
Fintel Energija namerava da kroz IPO na Beogradskoj berzi prikupi 27,5 mil EUR

Akcionari Fintel Energije doneli su odluku o povećanju kapitala kompanije za 3,5 milijardi dinara (27,5 mil EUR) kroz inivijalnu javnu ponudu akcija (IPO) na Beogradskoj berzi.

Akcionari su odobrili povećanje kapitala kroz listing na premijum listingu Beogradske berze.

- Na sastanku akcionara Fintel Energije odlučeno je da se kapital poveća do najviše 3,25 milijardi dinara (27,5 mil EUR), što odgovara 6,5 miliona novih akcija u vrednosti od 500 dinara po deonici - navodi se u saopštenju kompanije Fintel Energia Group.

Prema italijanskim medijima, Fintel Energia Group, koja je vlasnik Fintel Energije, očekuje da zadrži kontrolni udeo u srpskoj kompaniji, čiji IPO bi trebalo da bude završen u prvoj polovini godine.

Pre nekoliko dana, Fintel Energija je podnela prijavu za IPO kod Komisije za hartije od vrednosti. Kompanija, takođe, priprema i prospekt za emitovanje akcija.

Fintel Energija i srpski MK holding, u vlasništvu srpskog biznismena Miodraga Kostića, vlasnici su dve firme, MK Fintel Wind i MK Fintel Wind holding.

MK Fintel Wind kontroliše prvu fazu vetroparka Košava, snage 69 MW, čija izgradnja je počela u junu prošle godine. Krajem februara, MK Fintel Wind je saopštio da je obezbedio 81,5 mil EUR za završetak prve faze ovog vetroparka.

U vlasništvu kompanije MK Fintel Wind holding su sve ostale vetroelektrane, koje grade ili su izgradili Fintel Energia i MK holding u Srbiji. Dosad su kompanije otvorile prvi vetropark u Srbiji, Kula, snage 9,9 MW, krajem 2015. godine, a u oktobru 2016. i vetropark La Piccolina.

0 comments

Belex