Enter the e-mail where we will send you an activation code


EBRD razmatra zajam za aerodrom "Nikola Tesla"

Sinteza Sinteza
pre 11 mes.
EBRD razmatra zajam za aerodrom

Evropska banka za obnovu i razoj razmatra odobravanje zajma do 100 miliona evra za koncesionara aerodroma "Nikola Tesla" u Begoradu.
To je izjavila direktorka za transport u EBRD Sju Baret. 

"EBRD trenutno razmatra i zajam u iznosu do 100 miliona evra za koncesionara aerodroma Beograd, ove godine. Ti zajmovi će dovesti do ukupnog nivoa zajmova koje je EBRD odobrila saobaćajnom sketoru u Srbiji na jednu milijardu evra", rekla je Baret u Železnicama Srbije gde je potpisan ugovor o garanciji za Projekat tehničko-putničke stanice Zemun - Faza 2, čija je vrednost 22 miliona evra. 

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina potpisan je 22. marta sa francuskom kompanijom Vansi erports, u prisustvu premijerke Ane Brnabić i ministara. 

Ukupna nominalna vrednost ove transakcije je oko 1,46 milijardi evra (1.461.508.000 evra), a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja. 

"Trenutno radimo sa Koridorima Srbije na novom zajmu u iznosu do 80 miliona evra za autoput Niš - Merdare, koji će biti obezbeđen 2019. godine", rekla je Baret. 

Izrazila je očekivanje da će EBRD obezbediti i dodatno finansiranje železničkom sektoru u 2019. godini. 

Ona je zahvalila ministarstvima za građevinarstvo i finansije na saradnji na tim projektima.

0 comments

Belex