Enter the e-mail where we will send you an activation code


"Duplo veći rast nego u Evropi, "Nikola Tesla" dominira"

B92 B92
pre 8 mes.

Usluge aerodroma u regionu je prošle godine koristilo oko 25 miliona putnika, što je povećanje od 16 odsto, odnosno čak 3,5 miliona novih putnika.

To je izjavio v.d. generalnog direktora beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" Saša Vlaisavljević.

"Porast broja putnika u regionu gotovo dvostruko je veći od rasta broja putnika u Evropi, koji je u 2017. godini iznosio 8,5 odsto", rekao je Vlaisavljević na Ekonomskom forumu na Jahorini na panelu posvećenom vazdušnom saobraćaju i turizmu. 

Najbolja vest je, kako ističe, što su jedini aerodromi u regionu sa negativnim pokazateljima u 2017. godini, Mostar i Banja Luka, uz Rijeku, najavili dolazak niskotarifnih avio-kompanija već tokom ove godine. 

"Takođe, aerodromi u Sarajevu i Podgorici sigurno će ove godine uslužiti više od milion putnika i na ovom velikom uspehu im čestitam", naveo je on, dodajući da trendovi razvoja aerodroma u regionu idu u prilog tezi da region sve bolje koristi potencijal. 

I u oblasti turizma, Srbija, BiH i Hrvatska, kako je dodao, beleže povećanje od 12 do 14 odsto turista, dok ovo povećanje u Evropi iznosi 8 odsto, uz prognozu da će povećanje na evropskom nivou u 2018. godini iznositi svega 4 odsto. 

Aerodrom "Nikola Tesla" i dalje dominira u regionu, kako u pogledu broja putnika, tako i po profitu, ali i prevozu robe, naveo je Vlaisavljević.

0 comments

Belex