Enter the e-mail where we will send you an activation code


Deo klijenata Alfa banke preseljeni u SoGe

B92 B92
pre 10 mes.
Deo klijenata Alfa banke preseljeni u SoGe

Sosijete ženeral banka preuzela je deo kreditnog portfolija klijenata Jubanke, nekadašnje Alfa banke, koja je od aprila u stoprocentnom vlasništvu AIK banke.

Preuzet je kreditni portfolio u kojem su stambeni i keš krediti, kreditne kartice za stanovništvo, kao i krediti odobreni malim i srednjim preduzećima.

U saopštenju je navedeno da je Sosijete ženeral banka po obimu kredita treća banka na srpskom bankarskom tržištu i da ovom akvizicijom potvrđuje i primenjuje svoju strategiju daljeg rasta na tom tržištu. 

"Preuzimanje dela kreditnog portfolija Jubanke predstavlja dodatnu potvrdu strateške opredeljenosti Sosijete ženeral Srbija da učvrsti svoje poslovanje na domaćem tržištu i da doprinese stabilnosti bankarskog sektora u Srbiji", izjavila je predsednica Izvršnog odbora Sosijete ženeral banke Marija Ruseva. 

Najavljeno je da će Sosijete ženeral banka kontaktirati bivše klijente Jubanke i ponuditi im svu neophodnu pomoć i podršku kako bi im omogućila da nastave da koriste bankarske proizvode i usluge na najkvalitetnijem nivou. 

Sosijete ženeral Srbija, koja je deo jedne od najvećih evropskih grupacija za pružanje finansijskih usluga, posluje u Srbiji kao najstarija strana banka, a svoje prvo predstavništvo u Beogradu, za rad sa korporativnim klijentima, otvorila je 1977. godine. 

Ta banka je 2013. godine preuzela portofolio klijenata nekadašnje KBC banke.

0 comments

Belex