Enter the e-mail where we will send you an activation code


Ćulibrk: Nije aktuelna tema privatizacija Telekoma

Tanjug Tanjug
pre 12 mes.
Ćulibrk: Nije aktuelna tema privatizacija Telekoma

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk izjavio je danas da ponovni pokušaj privatizacije te kompanije - trenutno nije aktuelna tema.

- Trenutno privatizacija nije aktuelna tema. Mi jesmo u komunikaciji sa našim većinskim vlasnicima - državom Srbjom. Mi smo završili jedan proces privatizacije krajem 2015, što je nepunih godinu i po dana kako je vlada donela odluku da, ipak, ne proda Telekom Srbija potencijalnim kupcima, koji je bilo dosta - rekao je Ćulibrk.

On je, gostujući na RTS-u povodom obeležavanja 20 godina rada Telekoma, izjavio da privatizacija kao tema za sada ne postoji.

- Naša obaveza kao menadžmenta kompanije je da pokušamo kroz razvoj, investicije i odnos prema korisnicima i građenje poverenja sa korisnicima, kao i širenje korisničke baze i tržišta, da očuvamo vrednost kompanije. Naša spremnost je već dokazana, bili smo u privatizaicji 2011. i 2015. godine, ukoliko do takve odluke dodje naravno da znamo kako to da sprovedemo - dodao je Chulibrk.

Kako kaže, opredeljenje menadžmenta je da investicijama koje su planirane i koje se već realizuju pokuša da Telekom Srbija bude i ostane lider na tržištu telekomunikacija ne samo u Srbji već i u regionu - BiH i Crnoj Gori, gde ta kompanija ima operacije.

- Tako da privatizacija kao tema za sada ne postoji - dodao je Ćulibrk.

0 comments

Belex