Enter the e-mail where we will send you an activation code


Aleksandar Marković novi generalni direktor Metalca - Kompanija planira investicije od 10 mil EUR do 2021.

eKapija eKapija
pre 10 mes.
Aleksandar Marković novi generalni direktor Metalca - Kompanija planira investicije od 10 mil EUR do 2021.

Na predlog predsednika kompanije, Nadzorni odbor je 30. marta doneo odluku o postavljenju Aleksandra Markovića za novog generalnog direktora Metalca iz Gornjeg Milanovca. 

Marković, kako je saopštila ova kompanija, ima 25 godina stručnog i menadžerskog iskustva na raznim pozicijama u Metalcu, od kojih 12 godina na mestu direktora Metalac posuđa, sa kojeg i dolazi na čelo kompanije. 

Marković je ugovor o postavljenju potpisao danas, a tim povodom Dragoljub Vukadinović, predsednik kompanije, je u prisustvu najšireg rukovodstva Metalca novom generalnom direktoru simbolično uručio i tri koverte, sa željom da se nikada ne pojavi potreba, u vidu velike krize, da ih otvara. Obelodanjen je samo sadržaj poslednje u kojoj piše: "piši nove tri koverte i predaj ih novom generalnom direktoru". 

- Srećan sam što Metalac zaista ima mogućnosti da bira iz redova podjednako dobrih. Smatram da je tim iznad pojedinca i da svaki rukovodilac pre svega zavisi od kvaliteta i sloge u sopstvenom timu. Ja ću još dve godine pažljivo pratiti i biti podrška, kao što sam to uvek činio. Vi znate da su neka od najvažnijih merila za mene pravednost, poštenje, integritet ličnosti i, naravno, završni račun kompanije – rekao je Dragoljub Vukadinović, predsednik kompanije, predajući koverte Markoviću.

Markovića je na čelu najvećeg Metalčevog preduzeća, Metalac posuđe, zamenio dosadašnji direktor Metalac marketa Stojan Slović, a na njegovo mesto je sa pozicije komercijalnog direktora prešao Damir Pehrat.

Nadzorni odbor Metalca imenovao je i članove Izvršnog odbora na period od dve godine u sastavu: Aleksandar Marković, Radmila Trifunović, Vojin Vukadinović, Goran Mijatović i Stojan Slović.

Usvojena je i strategija razvoja Metalca a.d. i zavisnih društava. U odnosu na baznu 2018. godinu, navedeno je, predviđeno je da konsolidovani poslovni prihod do kraja 2021. poraste 16%, zarada će rasti svake godine po 5%, a konsolidovana dobit bi trebalo da bude 6,6 mil EUR, odnosno 20% više nego što je planirano za 2018. 

- Kompanija Metalac će tokom ovog perioda u investicione projekte uložiti 10 mil EUR, a i svi ostali strateški aspekti vode održivom rastu i razvoju kompanije i, u krajnjem, zadržavanju odličnog kreditnog rejtinga Metalac Grupe - navedeno je u saopštenju.

Danas je inače, obeležen i Dan kompanije Metalac – 59. rođendan i ulazak u jubilarnu 60. godinu.

0 comments

Belex