Enter the e-mail where we will send you an activation code


"Air Serbia" otvorila Premijum salon na Aerodromu "Nikola Tesla"

eKapija eKapija
pre 3 god.
"Air Serbia" otvorila Premijum salon na Aerodromu "Nikola Tesla"

"Air Serbia" je danas obeležila otvaranje svog Premijum salona na Međunarodnom aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Premijum salon, koji se nalazi u tranzitnoj zoni između izlaza A5 i A6, je prvi namenski salon za putnike jedne avio-kompanije u Srbiji. Biće otvoren 24 časa dnevno i pružiće prijatno iskustvo putovanja gostima u Biznis klasi, kao i Silver, Gold i Platinum članovima "Air Serbia Etihad Guest" programa lojalnosti kada putuju na letovima "Air Serbia" i "Etihad Airways". Salon će takođe biti otvoren za kod šer partnere "Air Serbia" čiji gosti putuju Biznis klasom na letovima koje obavlja "Air Serbia".

"Air Serbia" Premijum salon je svečano otvoren ceremonijom presecanja vrpce, nakon čega je usledio obilazak novog objekta i koktel kome su prisustvovali Siniša Mali, predsednik Nadzornog odbora "Air Serbia" i gradonačelnik Beograda, i Dane Kondić, generalni direktor "Air Serbia". Svečanosti su takođe prisustvovali visoki državni zvaničnici, članovi izvršnog menadžment tima Er Srbije, kao i predstavnici turističkog sektora i medija.

- Otvaranje novog Premijum salona učvršćuje našu posvećenost najvišim standardima korisničkih usluga kako na zemlji tako i u vazduhu, i predstavlja dokaz naših stalnih napora da obezbedimo najbolje iskustvo na letu za naše goste - rekao je Dane Kondić.

- Gosti koji putuju iz Beograda ili su u tranzitu će započeti svoje putovanje uz izvanredan doživljaj u salonu prefinjenog i dobro opremljenog enterijera u kome mogu da se opuste i odmore.

- Kompanija "Air Serbia" je postala nosilac privrednog i ekonomskog razvoja u Republici Srbiji. Svi indikatori pokazuju da će ova godina biti rekordna po broju prevezenih putnika i po profitabilnosti u istoriji nacionalne avio-kompanije. Otvaramo nove destinacije, povezujemo se sa drugim zemljama i postajemo privlačniji za investitore. Otvaranje poslovnog lounge-a govori u prilog tome da smo potpuno posvećeni tome da po kvalitetu, ponudi i usluzi, izdvojimo "Air Serbia"-ju od drugih avio-kompanija u regionu - izjavio je Siniša Mali, predsednik nadzornog odbora "Air Serbia".

Savremenog stila, koji je inspirisan brendom i imidžom "Air Serbia", novi salon je osmišljen tako da gostima obezbedi mogućnost da uživaju u prijatnom i mirnom okruženju u kojem mogu da se opuste, napune energijom, obeduju, rade ili da se zabave pre nego što se ukrcaju na let.

"Air Serbia" Premijum salon, koji se prostire na 398 kvadratnih metara i ima dovoljno mesta za osamdeset gostiju, nudi veliki izbor mogućnosti namenjenih zadovoljenju raznovrsnih potreba savremenih poslovnih putnika i turista, što podrazumeva poslovni centar, besplatni bežični internet, električne adaptere i USB priključke za napajanje uređaja, odvojen prostor za obedovanje, prostrana kupatila sa tuš-kabinama, multikonfesionalne prostorije za molitvu, izbor domaće i strane dnevne štampe i periodike, kao i udobne fotelje u prostoru predviđenom za relaksaciju.

Gosti salona će moći da uživaju uz prepoznatljivi izbor hrane i pića "Air Serbia", gde mogu da biraju između obroka u restoranu sa menijem ili sa bogatog "švedskog stola" koji sadrži izbor specijaliteta inspirisanih srpskom i internacionalnom kuhinjom. Vina lokalnih srpskih proizvođača, uključujući vinarije "Radovanović" i "DiBonis", upotpunjuju širok izbor alkoholnih i bezalkoholnih pića, koji uključuje aperitive, žestoka pića i likere, koje obezbeđuju partner salona "Rakia Bar". Poznati beogradski kafić "Kafeterija" će obezbediti autentični doživljaj ispijanja kafe, dok su brojni drugi brendovi pokazali zainteresovanost da se uključe u ponudu Premijum salona "Air Serbia".

Još jedna jedinstvena odlika salona je posvećena grupa od šest specijalnih predstavnica za podršku gostima, koje će biti lako uočljive po svojim posebno skrojenim poslovnim odelima. One će pratiti goste na putu do Premijum salona i iz njega i odgovarati na pitanja i nedoumice koji bi gosti mogli da imaju. Predstavnice su završile sveobuhvatan program obuke "Etihad Airways" u Abu Dabiju.

0 comments

Belex