Enter the e-mail where we will send you an activation code


Agrokor: Ne nudimo Frikom i Dijamant Srbiji

B92 B92
pre 1 god.
Agrokor: Ne nudimo Frikom i Dijamant Srbiji

Imovina Agrokora u Srbiji, Frikom i Dijamant, možda će biti ponuđena kao jamstvo za dalje finansiranje koncerna, prenose regionalni mediji. Agrokor: Nije tačno.

Od izvora bliskog Agrokoru, hrvatski Lider saznaje da je koncern poveriocima kao jamstvo za dalje kreditiranje ponudio kompanije Frikom i Dijamant u skladu s pravom prioriteta koje definiše leks Agrokor, navodi se u informaciji.

"Poverioci s takvim statusom imaju pravo prvenstva u naplati duga u odnosu na druge kreditore. Sanajemo i da se razgovara o mogućnosti 'rolanja duga', odnosno podizanja novih kredita kako bi se platili stari." 

Svrha novog zajma od oko 200 miliona eva, za koji se veruje da će biti dogovoren početkom iduće nedelje je, između ostalog, refinansiranje starih dugova Agrokorovih dobavljača, kao što je to bio slučaj s prvim kreditom od 80 miliona evra odobrenim nakon usvajanja "leks Agrokora", prenosi Seebiz. 

U međuvremenu su se oglasili iz Agrokora i demantovali informaciju da su kao jamstvo za novi kredit ponudili kompanije Frikom i Dijamant u Srbiji. 

Zvanična agencija Agrokora za odnose sa javnošću u Srbiji, Rajt, saopštila je da navodi izneti u toj informaciji "nisu tačni".

0 comments

Belex