Enter the e-mail where we will send you an activation code


Nikola Tesla ove godine imaće rekordnih 5,8 miliona putnika

Sinteza Sinteza
pre 9 mes.
Nikola Tesla ove godine imaće rekordnih 5,8 miliona putnika

Na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu taksisti su danas dobili novi parking sa 67 mesta između Robno-carinskog magacina i Jat tehnike na putu prema Surčinu, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da će aerodrom ove godine imati rekordnih 5,8 miliona putnika.

Mihajlović je obišla radove na aerodromu i moderno uređeno taksi stajalište u okviru aerodroma, s obzirom da ima natkriveni deo za sedenje na otvorenom, prostoriju za odmor i toalete.

Vrednost investicije aerodroma Nikola Tesla je 57 miliona dinara.

- Nije ovo samo pitanje parking mesta, oni svakako treba da imaju dobre uslove za rad na aerodormu pošto se razvija i širi. Mi očekujemo 5,8 miliona putnika ove godine na aerodromu Nikola Tesla - rekla je Mihajlović.

Kaže da je veoma važno da se aerodrom razvija ne samo kao tranzitni koridor već i kao turistički, pošto je veoma važna prva slika koju putnici iz inostranstvo imaju kada slete u Beograd.
- Ona treba da bude najbolja moguća i zato smo zamolili aerodrom da se pozabavi uslovima za taksiste - poručila je ministarka.

Ističe da se očekuje i završetak pristupne saobraćajnice i da se u aerodrom puno ulaže, kako bi održao trend rasta.

V.d. generalnog direktora aerodorma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević je rekao da su taksisti dobili novih 67 mesta koji su veoma uslovni, kao i da je sa druge strane 76 parking mesta za zaposlene na aerodromu.

- Dobili su vrlo uslovnih 67 mesta, kao i još devet mesta u blizini Terminala 1, odnosno ispred restorana Borik, kao i još devet novih mesta i devet na međunarodnim dolascima T2. Ranije su koristili oko 50 neuslovnih mesta. Sada imaju odlične uslove za rad - rekao je Vlaisavljević.

- Aerodrom je u prehtodne četiri i po godine napravio kumulativno preko 120 miliona evra neto profita, od čega smo 70 miliona uložili u naše invesiticije i razvoj, širenje kapaciteta i novu tehnologiju - rekao je on.

Vlaisavljević kaže da će ova godina biti rekordna po svim parametrima poslovanja i da će aerodrom ostvariti profit veći od 29 miliona evra i imati između 5,8 do šest miliona putnika, piše Tanjug.

0 comments

Belex